Wednesday, 29 April 2020

Plant Biotechnology Multiple Choice Questions MCQ 027


111. The source of cellulolysin is _______.
 A. Trichoderma viride.
 B. Irpex lactus.
 C. Aspergillus species.
 D. Rhizopus species.
 ANSWER: A
112. The source of Helicase is _______.
 A. Trichoderma viride.
 B. Irpex lactus.
 C. Helix pomatia.
 D. Rhizopus species.
 ANSWER: C
113. The source of Zymolyase is _______.
 A. Trichoderma viride.
 B. Arthrobacter luteus.
 C. Helix pomatia.
 D. Rhizopus species.
 ANSWER: B
114. FDA stands for _______.
 A. Fluorescein diacetate.
 B. Federal diacetate.
 C. Fluorescein diacetate assay.
 D. Federal Development Assay.
 ANSWER: A
115. The dead protoplasts are selectively taken up ________ stain.
 A. fluorescein.
 B. trypan blue.
 C. phenosafranine.
 D. evans blue.
 ANSWER: C
116. The newly formed cell walls stain ___________.
 A. fluorescein.
 B. calcofluor white.
 C. phenosafranine.
 D. evans blue.
 ANSWER: B
117. ______ plants can be developed from ovary culture
 A. Diploid.
 B. Haploid.
 C. Monocot.
 D. Dicot.
 ANSWER: B
118. Liquid nitrogen is used as a cryoprotectant at _____ degree celsius.
 A. -196.
 B. -150.
 C. -80.
 D. -79.
 ANSWER: A
119. Solid carbondioxide is used as a cryoprotectant at _____ degree celsius.
 A. -196.
 B. -150.
 C. -80.
 D. -79.
 ANSWER: D
120. Deep freezers are used as a cryoprotectant at _____ degree celsius.
 A. -196.
 B. -150.
 C. -80.
 D. -79.
 ANSWER: C


SHARE THIS

Author:

Etiam at libero iaculis, mollis justo non, blandit augue. Vestibulum sit amet sodales est, a lacinia ex. Suspendisse vel enim sagittis, volutpat sem eget, condimentum sem.

0 Comments: